Site Loader

Claus Buhl Nielsen er overlæge på Hvidovre Hospital. Han er en af Danmarks mest erfarne læger, når det kommer til stomioperationer. Her forklarer han en stomioperation fra start til slut.

 

Hvorfor skal en guitarspiller tænke mere over, hvor stomien skal sidde inden operationen? Hvad sker der, når du triller ind på operationsstuen? Hvordan er du bedøvet? Hvor vågner man op henne? Og hvordan kan man have det i dagene efter sin operation?

 

Kort og kontant forklarer overlæge Claus Buhl Nielsen i videoen herover, hvad der sker fra start til slut, når du skal have anlagt en stomi.

 

Du kan se videoen her, hvis du gerne vil vide mere om, hvad der gælder for en ileostomi-operation, eller videoen her, hvis du vil vide mere om kolostomi.

 

Læs også: Tre ting du skal vide om stomi og Dit stomi-gear: Nice to have og need to have

Leif Pedersen

Jacob Nossell / Redaktør og grundlægger af Stomiguiden.dk

Jacob er daglig redaktør på Stomiguiden.dk. Jacob er uddannet journalist fra Roskilde Universitet. Det er også ham, der fik ideen til Stomiguiden.dk, da han fik en stomi i 2014. Her fandt han ud af, at der var stort ingen information omkring livet med stomi som ung.

Christina Svensson // Journalist

Christina Svensson har en bachelor i Kommunikation og Digitale Medier og en kandidat i Kultur og Formidling. Her har hun primært haft interesse for inklusion, ligestilling og normkritik, og hun ønsker at bekæmpe tabuer og fordomme. Derfor har det også givet god mening, at hun er skribent på Stomiguiden.dk, hvor hun også har lært at være mere åben om selv at have Colitis Ulcerosa. Ved siden af Stomiguiden.dk er hun i øjeblikket jobsøgende, spiller en masse fodbold og er frivillig i en lektiecafé.