Site Loader

Overlæge Claus Buhl Nielsen fra Hvidovre Hospital er en af de læger i Danmark, der har lavet flest stomier. Her forklarer han på to minutter, hvordan det fungerer, når man får fjernet sin tyktarm.

 

Hvor skal kameraet ind i maven ved en kikkertoperation? Hvad med plastikrørene, som man stikker redskaberne igennem? Hvor meget af tyktarmen, er der tilbage, når Claus eller en af hans kolleger er færdig med at rode i din mave? Hvor lang tid tager det?

 

Alle disse spørgsmål kan du få svar på i videoen herover, hvis du står overfor at skulle have en ileostomi eller blot vil genopfriske, hvad der egentlig skete, dengang du fik din stomi.

 

Se også: Overlægen forklarer: Sådan foregår din operation

 

 

 

Leif Pedersen

Sophie Due // Redaktør

Sophie Due har en bachelor i Medievidenskab og studerer en kandidat i Visuel Kultur med en interesse for visuel kommunikation. Herunder brænder hun for idé- og konceptudvikling af indhold til børn og unge. Hun har holdt flere foredrag om det, at have en kronisk sygdom og stomi. Det er vigtigt for hende at hjælpe andre unge, fortælle deres historie og give viden og erfaring videre, som hun selv ønskede dengang. Derudover har hun arbejdet meget med fotografiet, og mediets visuelle kommunikationsmuligheder. Hun har bl.a. ageret fotograf til koncerter på musiksteder som Train og Kulturmaskinen, samt har arbejdet med børn i mange år og som eventafvikler ved HCA-festivals.

Christina Joo Svensson // Journalist

Christina Svensson har en bachelor i Kommunikation og Digitale Medier. Hun kan snart kalde sig Cand. Mag. i Kultur og Formidling fra Syddansk Universitet. Her har hun primært haft interesse for køn, minoriteter og ligestilling. Det er forholdsvist nyt for hende at være så åben om at have Colitis Ulcerosa til trods for, at hun har haft det gennem en længere årrække. Hun har nu fundet ud af, at det ikke behøver at være så tabulagt at have en kronisk tarmsygdom, hvilket er en opfattelse, som hun gerne vil hjælpe med at udbrede.