Site Loader
claus2

Overlæge Claus Buhl Nielsen fra Hvidovre Hospital er én af de læger i Danmark, der har lavet flest stomier. Her forklarer han på to minutter, hvordan det fungerer, når man får lavet en kolostomi.

 

Hvor skal kameraet ind i maven ved en kikkertoperation? Hvad med plastikrørene, som man stikker redskaberne igennem? Hvorfor sidder en kolostomi tit i venstre side af maven? Hvor lang tid tager operationen? Hvor meget skal stomien stikke ud af maven?

 

Alle disse spørgsmål og flere kan du få svar på i videoen herover, hvis du står overfor at skulle have en kolostomi eller blot vil genopfriske, hvad der egentlig skete, dengang du fik din stomi.

 

Se også: Overlægen forklarer: Sådan foregår din operation

Leif Pedersen

Sophie Due // Redaktør

Sophie Due har en bachelor i medievidenskab og studerer en kandidat i Visuel Kultur med fokus på digital- og visuel kommunikation. Hun brænder for idé- og konceptudvikling af indhold til børn og unge. Det er vigtigt for hende, gennem formidling af unges historier, at bidrage til at gøre op med fordommene om livet med stomi. Derudover har hun arbejdet meget med fotografiet og kommunikation med børn/unge som målgruppe - blandt andet ved: Tinderbox, HCA Festivals og DR Ultra.

Christina Svensson // Journalist

Christina Svensson har en bachelor i Kommunikation og Digitale Medier og en kandidat i Kultur og Formidling. Her har hun primært haft interesse for inklusion, ligestilling og normkritik, og hun ønsker at bekæmpe tabuer og fordomme. Derfor har det også givet god mening, at hun er skribent på Stomiguiden.dk, hvor hun også har lært at være mere åben om selv at have Colitis Ulcerosa. Ved siden af Stomiguiden.dk er hun i øjeblikket jobsøgende, spiller en masse fodbold og er frivillig i en lektiecafé.