Site Loader
claus2

Overlæge Claus Buhl Nielsen fra Hvidovre Hospital er én af de læger i Danmark, der har lavet flest stomier. Her forklarer han på to minutter, hvordan det fungerer, når man får lavet en kolostomi.

 

Hvor skal kameraet ind i maven ved en kikkertoperation? Hvad med plastikrørene, som man stikker redskaberne igennem? Hvorfor sidder en kolostomi tit i venstre side af maven? Hvor lang tid tager operationen? Hvor meget skal stomien stikke ud af maven?

 

Alle disse spørgsmål og flere kan du få svar på i videoen herover, hvis du står overfor at skulle have en kolostomi eller blot vil genopfriske, hvad der egentlig skete, dengang du fik din stomi.

 

Se også: Overlægen forklarer: Sådan foregår din operation

Leif Pedersen

Jacob Nossell / Redaktør og grundlægger af Stomiguiden.dk

Jacob er daglig redaktør på Stomiguiden.dk. Jacob er uddannet journalist fra Roskilde Universitet. Det er også ham, der fik ideen til Stomiguiden.dk, da han fik en stomi i 2014. Her fandt han ud af, at der var stort ingen information omkring livet med stomi som ung.

Christina Svensson // Journalist

Christina Svensson har en bachelor i Kommunikation og Digitale Medier og en kandidat i Kultur og Formidling. Her har hun primært haft interesse for inklusion, ligestilling og normkritik, og hun ønsker at bekæmpe tabuer og fordomme. Derfor har det også givet god mening, at hun er skribent på Stomiguiden.dk, hvor hun også har lært at være mere åben om selv at have Colitis Ulcerosa. Ved siden af Stomiguiden.dk er hun i øjeblikket jobsøgende, spiller en masse fodbold og er frivillig i en lektiecafé.