Har du lysten til at tage på festival, så lad ikke stomien sætte grænser, det har den 24-årige Århuspige Katrine Nielsen nemlig ikke gjort. Hun har haft stomi siden hun var blot seks måneder gammel. Hun er lige blevet færdiguddannet sygeplejerske på Bornholm. Og nu venter festivalerne igen på Katrine, hvor hun har været en ivrig festivalgænger på Smukfest og Wonderfestiwall på Bornholm i mange år. (Billede: Stomiguiden.dk)

 

Helt overordnet er det Katrines overbevisning, at hvis hun vil, så kan hun klare, hvad som helst, måske bare med et par bump på vejen. Derfor har hun uden de store bekymringer draget mod diverse danske festivaler og er kommet hjem igen med en succesoplevelse.

 

Slip bekymringerne og kom afsted
Selvom hun ikke ligefrem bar på en masse nervøsitet, så er det helt normalt, at beslutningen om at tage en hel uge på festival i telt indebærer nogle tanker, når man har stomi.

 

– Jeg overvejede rigtig meget, hvorvidt jeg kunne holde ud at være på festival en hel uge ad gangen, uden at kunne skifte plade med min hårtørrer. Dertil var jeg i starten meget bekymret for, hvad min mave ville sige til at skulle leve af fed mad i så mange dage, toppet med en voldsom mængde af alkohol.

 

Det kan godt være, at Katrine Nielsen havde tanker og bekymringer, men ifølge hende, så går du glip af en helt særlig oplevelse, hvis du ikke kommer afsted.

 

– Stemningen, den er noget helt specielt. Alle er vildt glade på en anderledes måde end normalt. Man får mulighed for at få nogle vildt fede oplevelser og minder med sine venner, svarer Katrine, da hun bliver spurgt om, hvorfor man skal tage på festival.

 

Nye erfaringer på festival
Siden vi mødte Katrine sidste gang, har hun igen været på festival. Hvert år giver nye erfaringer, som hun kan tage med sig næste gang, hun drager afsted:

 

– Jeg er helt klart blevet mere opmærksom på dehydrering, da jeg desværre har fået store problemer med dette gennem de sidste par år. Af den grund har jeg altid et lille kit med, som jeg kan lave en væskeblanding af, der forebygger dehydrering.

 

I festivalens sommervarme er det vigtigt at huske masser af væske, og for at det bliver rutine for Katrine, så har hun fundet en måde at gøre det til en sjov del af festivaloplevelsen:

 

– Jeg drikker en natriumchlorid oral opløsning, da jeg ikke har nok tarm til at få gavn af salttabletter. Når jeg så er på festival plejer jeg at tage det fast sammen med mine venners første morgenshot. Det plejer de at synes er meget humoristisk. Så kan jeg drikke lige, hvad jeg har lyst til.

 

Læs også: Sophie Due: Går du også med Roskilde-tanker?

 

Sex og sommerflirts
Når det kommer til at finde en sommerflirt eller have sex på en festival, så er Katrine helt sikker på, at det også kan lade sig gøre med stomi:

 

– For mig ser jeg det ikke som det, der skal holde mig tilbage, bare fordi, at jeg har en stomi. Jeg har den samme ret og lyst til at score, om det så er på festival eller ej, som alle andre har.

 

Spørger du Katrine om man skal fortælle sin flirt, at man har stomi, svarer hun:

 

– Hvis jeg føler, at det er det rette. Ser jeg det ikke som en nødvendighed, så fortæller jeg det ikke nødvendigvis, da ikke alle ved, hvad det er. Samtidig kan man jo sagtens møde en som man har lyst til lige nu og her, og helt ærligt, så er det da ikke altid at alt tøjet kommer af. Dermed er det faktisk slet ikke sikkert at partneren opdager, at man har stomi.

 

Herudover er hun helt cool med det at have sex med stomi på festival og det er bestemt ikke stomien som sætter begrænsningerne. Det gør en faktor, som til gengæld er gældende for alle – med eller uden stomi:

 

– Om man har stomi eller ej, så tror jeg, at sex i et telt hurtigt bliver lidt akavet. Der er ikke ret meget plads, man ligger måske på verdens dårligste underlag, og så er et telt ikke ligefrem lydtæt. Stomi ser jeg ikke som en begrænsning, det er, hvad man selv gør det til.  

 

Læs også: Fem gode råd, når du er på festival