Jacob Nossell
Journalist og grundlægger

Jacob Nossell har beskæftiget sig med handicap og handicapproblematikker i over 15 år. Journalisten og komikeren har således skrevet om emnet for en række magasiner og dagsblade, som tæller Politiken, Information, MetroXpress, Spastikeren, Muskelkraft og Handicapidræt. Desuden har han holdt over 100 foredrag om politik og handicap for kommuner, handicaporganisationer, fagfolk og pårørende.

Jacob Nossell er modtager af Spastikerprisen i 2010 og af Vanførefondens Opmuntringspris i 2014.

Siden 2016 har han været ambassadør for Stomiforeningen COPA. Han er også grundlægger af Stomiguiden.dk

Christina Svensson
Skribent

Christina Svensson har en bachelor i Kommunikation og Digitale Medier og en kandidat i Kultur og Formidling. Her har hun primært haft interesse for diversitet, ligestilling og normkritik, og hun ønsker at bekæmpe tabuer og fordomme. Derfor har det også givet god mening, at hun er skribent på Stomiguiden.dk, hvor hun har lært at være mere åben om selv at have Colitis Ulcerosa.
Ved siden af Stomiguiden.dk er hun i øjeblikket jobsøgende, spiller en masse fodbold og er frivillig i en lektiecafé.

Sophie Due
Tidligere redaktør på Stomiguiden.dk

Sophie Due har en bachelor i Medievidenskab og studerer en kandidat i Visuel Kultur med fokus på digital- og visuel kommunikation. Herunder brænder hun for idé- og konceptudvikling af indhold til børn og unge.  Det er vigtigt for hende at fortælle de unges historie og bidrage til, at de mange spørgsmål om livet med stomi bliver besvaret. Derudover har hun arbejdet meget med fotografiet, afvikling af events og kommunikation med børn/unge som målgruppe - blandt andet ved: Tinderbox, HCA Festivals og DR Ultra.  

Ida Engblom
Kontaktperson i COPA Ungdom
Ida Engblom er født med rygmarvsbrok og har desuden haft en ileostomi siden hun var 14 dage gammel. Til daglig læser hun til Have- og parkingeniør som hun bliver færdig med i sommeren 2015. I 2010 blev hun kontaktperson for Ungdomsgruppen i Stomiforeningen COPA. Ungdomsgruppen er for unge mellem 18 og 40 år, der har stomi, reservoir eller tilsvarende sygdomme, der kan føre dertil. Der arrangeres to årlige arrangementer rundt omkring i landet. Hun har været en del af Stomiforeningen COPA siden 1993, da hendes forældre meldte sig ind og var med i forældregruppen dengang. Har desuden været rådgiver siden 2006, for nyopererede personer.
Leif Pedersen
Tidl. journalist
Leif er uddannet i Journalistik og Engelsk fra Roskilde Universitet. Til daglig arbejder han som videnskabelig assistent ved Roskilde Universitet. Tidligere har han været aktiv i en lang række projekter, der spænder over en teaterforening for unge i provinsen, gadefodboldtræning i udsatte boligområder, næstformand for landets mediestuderende i Dansk Journalistforbund og podcast-redaktør på det digitale kulturmagasin VINK.
Claus Erichsen
Klipper, tilrettelægger og instruktør
Claus Brondbjerg Erichsen er uddannet instruktør fra Den Engelske Filmskole og har igennem de sidste 10 år produceret dokumentarfilm og talrige kampagne film til Danmarks Radio, TV 2, samt udviklet konceptfilm til nogen af Danmarks største virksomheder.
Anders Gyrup
Programmør / webdesigner
Anders er uddannet i digital kommunikation fra Roskilde Universitet. Han arbejder freelance i krydsfeltet mellem web og online marketing, og sidder desuden i bestyrelsen for Unge Kommunikatører (UNGKOM).

Faglige konsulenter

 

 

Per Herlufsen
Stomisygeplejeske på Hvidovre Hospital
Per Herlufsen er uddannet i stomipleje i Göteborg, Sverige. Han har arbejdet som stomisygeplejerske i Gastroenheden på Hvidovre Hospital, København i de sidste 20 år. Per har skrevet flere artikler om stomipleje i diverse faglige tidsskrifter
Claus Buhl Nielsen
Overlæge, Gastroenheden, Hvidovre Hospital
Cand. med. ved Københavns Universitet. Overlæge i kirurgisk gastroenterologi ved gastroenheden på Hvidovre hospital. Specialiseret i laparoskopisk kirurgi inden for behandlingen af kolorektal cancer, og behandlingen af kronisk tarmbetændelse hos børn og voksne, specielt colitis ulcerosa.
Ida Vind
Overlæge, Gastroenheden, Hvidovre Hospital
Cand. med. fra Københavns Universitet. Ph.D. med afhandling omhandlende epidemiologi og inflammatoriske tarmsygdomme. Overlæge på Hvidovre Hospital med primært behandling af patienter med inflammatorisk tarmsygdom.
Anders Tøttrup
Overlæge, Aarhus Universitetshospital
Cand. med. fra Århus Universitet. Overlæge i kolorektal kirurgi ved kirurgisk afdeling P, Århus Universitetshospital. Ansvarlig for den kirurgiske behandling af patienter med inflammatorisk tarmsygdom. Specialiseret i laparoskopisk og robot-assisteret kirurgi. Medvirket til udfærdigelse af nationale guidelines vedrørende behandling af colitis ulcerosa og mb. Crohn.
Sofie Svale
Sygeplejerske på Rigshospitalet
Sofie Svale er 29 år. Hun har arbejdet som sygeplejerske i fire år på en mave-tarm kirurgisk afdeling og beskæftiget sig med både yngre og ældre patienter, der fik anlagt stomi af forskellige årsager. Hun har igennem de fire år erfaret, hvor stor en betydning det har for den enkelte, at man komme til en vis accept af sin stomi, at man lærer selv at passe den hurtigst muligt - og især for de yngre - at der er muligheder for at tale med andre i samme situation eller at kunne orientere sig om det på internettet.
Johannes Ellebjerg
Sygeplejerske på Rigshospitalet