Site Loader

(Grafik: Magnus Olsen)

Stomiguiden.dk er en guide for unge, der lige har fået stomi. Mange danskere forbinder stomi med gamle mennesker og alderdom generelt Ikke desto mindre er der rundt regnet 400 (under 40 år), der får stomi hvert år i Danmark. Stomiguiden.dk er for dig, der er ung – og som søger information omkring livet med stomi henvendt til unge. Vi lægger vægt på, at de artikler, interviews og videoer, der er her på siden – er målrettet til unge. Derfor er der også et stort fokus på de mere følelsesmæssige aspekter i det “at have stomi”, såsom rejser, sex, festivaler og sport, som unge bruger tid på i dagligdagen.

Vi er et ungt hold bestående af to journalister, en programmør og grafiker, en dygtig videoinstruktør, frivillige fra Stomiforeningen COPA og en håndfuld af lægefaglige konsulenter, der sikrer, at indholdet på siden er fagligt i orden. Vi håber, at du synes godt om siden.

Stomiguiden.dk er støttet af Stomiforeningen COPA, Augustinus Fonden og Tryg Fonden.

Stomiguiden.dk – Juli 2016

Jacob Nossell

Sophie Due // Redaktør

Sophie Due har en bachelor i Medievidenskab og studerer en kandidat i Visuel Kultur med en interesse for visuel kommunikation. Herunder brænder hun for idé- og konceptudvikling af indhold til børn og unge. Hun har holdt flere foredrag om det, at have en kronisk sygdom og stomi. Det er vigtigt for hende at hjælpe andre unge, fortælle deres historie og give viden og erfaring videre, som hun selv ønskede dengang. Derudover har hun arbejdet meget med fotografiet, og mediets visuelle kommunikationsmuligheder. Hun har bl.a. ageret fotograf til koncerter på musiksteder som Train og Kulturmaskinen, samt har arbejdet med børn i mange år og som eventafvikler ved HCA-festivals.

Christina Joo Svensson // Journalist

Christina Svensson har en bachelor i Kommunikation og Digitale Medier. Hun kan snart kalde sig Cand. Mag. i Kultur og Formidling fra Syddansk Universitet. Her har hun primært haft interesse for køn, minoriteter og ligestilling. Det er forholdsvist nyt for hende at være så åben om at have Colitis Ulcerosa til trods for, at hun har haft det gennem en længere årrække. Hun har nu fundet ud af, at det ikke behøver at være så tabulagt at have en kronisk tarmsygdom, hvilket er en opfattelse, som hun gerne vil hjælpe med at udbrede.