Site Loader

Hvis du går med en lille tanke om at tage på den store Roskilde Festival, som finder sted hvert år i juli, men er en smule nervøs – så fortvivl ikke! (Billede: Privat)

 

Det er nu mit syvende år, at jeg tager på Danmarks største festival uden dårlige oplevelser med at have en stomi. Selvfølgelig havde jeg en masse bekymringer første gang i forhold til uheld, udskiftning af pose, alkohol, flirts osv. Men jeg kan efter mange år fortælle, at det kun har bragt lykke og gode stunder sammen med venner og veninder.

 

Jeg har ikke selv benyttet handicaptoiletterne, da det har fungeret fint med både skiftning af pose og toiletbesøg i de almindelige båse. Der er dog mulighed for ekstra rene og handicapvenlige toiletter, hvis man har behov for det, men fra i år 2018 foretager Roskilde faktisk en historisk toilet-udskiftning. Alle toiletter har nu træk og slip, samt rindende vand, hvilket gør det endnu nemmere at få samme festival som dine venner.

 

Så herfra vil jeg kort sige, at du ikke skal lade stomien stoppe dig i at tage på festival. Bare husk alle remedier til enhver situation, om det er plader til skiftning, servietter, saltpiller eller saltholdig væske til dehydrering osv. Så er det altid godt at være forberedt. Mærk efter, hvad dit eget festival-kit skal indeholde for, at du får den bedste sommer på en af Danmarks mange festivaler.

 

Læs også: Kom afsted på festival og Fem gode råd, når du er på festival 

Sophie Due

Jacob Nossell / Redaktør og grundlægger af Stomiguiden.dk

Jacob er daglig redaktør på Stomiguiden.dk. Jacob er uddannet journalist fra Roskilde Universitet. Det er også ham, der fik ideen til Stomiguiden.dk, da han fik en stomi i 2014. Her fandt han ud af, at der var stort ingen information omkring livet med stomi som ung.

Christina Svensson // Journalist

Christina Svensson har en bachelor i Kommunikation og Digitale Medier og en kandidat i Kultur og Formidling. Her har hun primært haft interesse for inklusion, ligestilling og normkritik, og hun ønsker at bekæmpe tabuer og fordomme. Derfor har det også givet god mening, at hun er skribent på Stomiguiden.dk, hvor hun også har lært at være mere åben om selv at have Colitis Ulcerosa. Ved siden af Stomiguiden.dk er hun i øjeblikket jobsøgende, spiller en masse fodbold og er frivillig i en lektiecafé.