Site Loader

“Mange af spørgsmålene kommer først, når man er blevet opereret. Så spørg!” Sådan siger stomisygeplejersken Mette von Rosen, der til daglig arbejder på Bispebjerg Hospital og rådgiver bl.a. unge, der skal have stomi. Her fortæller Mette om selve operationsforløbet, hvor det simple budskab er: “Tag den med ro – for du kan godt leve dit liv, som du vil. Det tager bare tid.”

Mette har arbejdet med mave-tarm i 24 år.

 

Se også: Overlægen forklarer: Sådan foregår din operation og Før og efter operationen: Hvilke tanker fylder hos de unge?

Jacob Nossell

Jacob Nossell / Redaktør og grundlægger af Stomiguiden.dk

Jacob er daglig redaktør på Stomiguiden.dk. Jacob er uddannet journalist fra Roskilde Universitet. Det er også ham, der fik ideen til Stomiguiden.dk, da han fik en stomi i 2014. Her fandt han ud af, at der var stort ingen information omkring livet med stomi som ung.

Christina Svensson // Journalist

Christina Svensson har en bachelor i Kommunikation og Digitale Medier og en kandidat i Kultur og Formidling. Her har hun primært haft interesse for inklusion, ligestilling og normkritik, og hun ønsker at bekæmpe tabuer og fordomme. Derfor har det også givet god mening, at hun er skribent på Stomiguiden.dk, hvor hun også har lært at være mere åben om selv at have Colitis Ulcerosa. Ved siden af Stomiguiden.dk er hun i øjeblikket jobsøgende, spiller en masse fodbold og er frivillig i en lektiecafé.