Site Loader

Vi har været i køkkenet med Mette Borre, der er klinisk diætist. Her laver hun bloggernes morgenmadsdarling Overnight Grød i bedste TV-køkken stil. Se med her!

 

Overnight Grød:

50 g. havregryn – gerne grovvalsede

1 spsk. chiafrø

1 spsk. græskarkerner

10 g. tørrede tranebær

100 g. frugt skåret i tern

1 spsk. friskpresset limesaft

1 3/4 dl. laktosefri mælk

½ spsk. ahornsirup

Evt. lidt kanel og valnødder på toppen

 

Overnight Grød er de seneste år blevet populært på diverse madblogs – og ikke uden grund! Det er nemlig hurtigt og nemt at lave, og så smager det virkelig godt. Det smarte er, at man bare blander alle ingredienserne godt sammen om aftenen, og lader det stå i en beholder i køleskabet til næste morgen. Så vågner man op til en sund og lækker morgenmad eller mellemmåltid. Desuden er grøden fast nok til, at man kan tage den-ikke-altid-garanteret-tætte beholder med sig i tasken og spise det i toget eller i pausen som madpakke.

 

Overnight Grød kan være en god inspiration til hvad man kan spise, når man lige har fået stomi. Havegryn gør nemlig gode ting for outputtet i stomien. Det er dog væsentligt at understrege, at bare fordi man har stomi, så er man altså ikke nødsaget til at spise grød og vælling til evig tid.

 

(Billede: Stomiguiden.dk)

Læs også: Diætisten Mette: Det der kommer ind, kommer ud

 

Mettes opskrift er både laktose- og glutenfri, men det kan jo selv bestemme, når man laver den.

 

Chiafrø, ahornsirup, bær og nødder kan være dyrt, hvis man eksempelvis er på SU. Derfor kan chiafrø undlades, ahornsirup kan erstatttes med honning eller almindelig sirup og man kan vælge nogle billigere frugter end hvad Mette viser i videoen.

Man kan selv gøre den mere eller mindre sød eller syrlig alt efter, hvilke bær og frugter man vælger. I virkeligheden kan man freestyle Overnight Grød ud fra egen smag og budget. Man skal bare have basen af havregryn og mælk/surmælksprodukt i skabet.

Men husk på, det er helt individuelt, hvordan ens stomi reagerer på forskellige former for mad. Prøv dig frem – måske er det den perfekte morgenmad for dig!

Jacob Nossell

Jacob Nossell / Redaktør og grundlægger af Stomiguiden.dk

Jacob er daglig redaktør på Stomiguiden.dk. Jacob er uddannet journalist fra Roskilde Universitet. Det er også ham, der fik ideen til Stomiguiden.dk, da han fik en stomi i 2014. Her fandt han ud af, at der var stort ingen information omkring livet med stomi som ung.

Christina Svensson // Journalist

Christina Svensson har en bachelor i Kommunikation og Digitale Medier og en kandidat i Kultur og Formidling. Her har hun primært haft interesse for inklusion, ligestilling og normkritik, og hun ønsker at bekæmpe tabuer og fordomme. Derfor har det også givet god mening, at hun er skribent på Stomiguiden.dk, hvor hun også har lært at være mere åben om selv at have Colitis Ulcerosa. Ved siden af Stomiguiden.dk er hun i øjeblikket jobsøgende, spiller en masse fodbold og er frivillig i en lektiecafé.