TV-køkken med Mette Borre - Græskarsuppe

Stomi behøver ikke at rime på suppe – men det gør efterår! Efter en varm sommer, kan det være rart at sætte sig indenfor med god samvittighed og nyde mad, som varmer kroppen. Mette Borre er klinisk diætist og her viser hun, hvordan man laver en flot hokkaidosuppe.‍

Hokkaidosuppe:
400 g. Hokkaidogræskar
100 g. kartofler
100 g. gulerødder
20 g. fintsnittet ingefær
1 spsk. olieevt.
1 tsk. miso (til luksusversionen)
5 dl. vand
1. dl kokosmælk
Salt og peber
1. spsk. citronsaft eller balsamicoeddike
Hakket persille eller frisk koriander til pynt

(Billede: Stomiguiden.dk)

Se også: TV-køkken med Mette Borre – Overnight Grød

Først og fremmest skal det siges, at stomien som udgangspunkt ikke sætter nogen begrænsninger på, hvad man kan spise! Det handler om at prøve sig frem og finde ud af hvad stomien reagerer på. Man kan altså sagtens spise andet end suppe (og grød)! Og når det er sagt, så er suppen bare rigtig god. Den er god, når det er efterår - både fordi den varmer og fordi efterår er græskarsæson. Og også når man får gæster, fordi den ser flot ud og man kan bruge alverdens topping for at give den lidt ekstra.

Når man er ung - og måske travl og ikke har det største budget, så er suppen også en god go-to. Den er nem at lave, fordi grøntsagerne bare skal skæres, sorteres i gryden og blendes, når grøntsagerne er bløde. Den er lavet med SU-venlige priser - medmindre du laver luksusudgaven med miso. Miso er en paste lavet på fermenterede sojabønner, boghvede eller korn. Det giver ekstra smag til suppen, hvis man vil forkæle sig selv eller dem man laver mad til. Miso paste kan ofte købes i helsebutikker. Det er i den dyre ende, men det kan heldigvis holde sig i lang tid.

Hokkaidosuppen - og mange andre supper, kan også nemt tones op og ned i smag, det vil sige mængden af ingefær og man kan tilsætte chili, hvis man er til spicy mad.- Bon Appétit fra Stomiguiden.dk!